►Audi Q7 ►Çalıştırma ve sü... ►Otomatik şanzıma... ◀tiptronic
Motoru çalıştırın
P veya N şanzıman konumuna takılmış olmalıdır.
Sürüşe başlama
Fren pedalına basın ve basılı tutun.
Motoru çalıştırın Link►.
Vites kolundaki kilit açma tuşunu -1- bastırın, ve D, E, S veya R şanzıman konumunu seçin Link►.
Vites geçene kadar kısa bir süre bekleyin (hafif bir silkme hissedilir).
Fren pedalından ayağınızı çekin ve gaz verin ►.
Geçici olarak durma
Aracı sabit tutmak için fren pedalına basın (örn. trafik ışıklarında) Bu arada gaz vermeyin.
Kalkışta aracın kaymasını engellemek için büyük rampa eğimlerinde park frenini kapatın ►.
Her zamanki gibi gaz verildiğiniz takdirde, park freni otomatik olarak çözülür ve aracınız harekete geçer.
Durma ve park etme
Sürücü kapısı açıkken ve şanzıman P konumunda bulunmuyorsa, araç kaymaya karşı emniyete alınmamıştır.
Fren pedalına basın ve bu halde tutun ►.
Park frenini devreye sokun.
P şanzıman konumuna takmak için, vites kolundaki P tuşuna -2- basın Şek.►.
Belirli koşullar altında (örneğin eğimli yollarda veya römork kullanımında) geçici olarak manüel modu seçmek daha avantajlı olabilir; bu şekilde aktarma oranını manüel olarak sürüş koşullarına uyarlamak kolay olur Link►.
Eğimli yollarda ise, önce park frenini aktif hale getirmeli ve daha sonra P şanzıman konumuna geçmeniz gerekir Link►. Böylece kilit mekanizmasına çok fazla yüklenilmez.
DİKKAT
  • Araç sabit ve motor çalışır halde ise, şanzıman konumunu değiştirirken gaz vermeyin - Kaza tehlikesi!
  • Seyir esnasında kesinlikle R veya P şanzıman konumuna getirmeyin - Kaza tehlikesi!
  • Araç sabitken kesinlikle dikkatsizce gaz vermeyin. Araç anında harekete geçer - bazı durumlarda el freni devre dışı olsa dahi - Kaza tehlikesi!
Not
Güvenlik nedenleri ile park freni sadece sürücü kapısı kapalıyken otomatik olarak çözülebilir.