Audi A3  Bestuurdershulpsystemen  Intelligente techniek
Nieuwe remblokken
Nieuwe remblokken hebben tijdens de eerste 400 kilometer nog niet de volledige remwerking. Ze moeten eerst „inremmen“. De iets lagere remkracht kunt u compenseren door het rempedaal steviger in te trappen. Tijdens het inrijden extra belasting van de remmen vermijden.
Slijtage
De slijtage van de remblokken is in hoge mate afhankelijk van de gebruiksomstandigheden en de rijstijl. In het bijzonder als u vaak in de stad en op korte trajecten of heel sportief rijdt.
Bedrijfsgeluiden
Afhankelijk van snelheid, remkracht en omgevingsomstandigheden (bv. temperatuur, vochtigheid) kunnen geluiden bij het remmen ontstaan.
Invloed van vocht en strooizout
Onder bepaalde omstandigheden, zoals bijvoorbeeld nadat u door water hebt gereden, bij zware regenval, na nachtelijke dauw of nadat u uw wagen heeft gewassen, kunnen de remmen als gevolg van vochtige of 's winters bevroren remschijven en -blokken vertraagd in werking treden. De remmen moeten eerst worden „drooggeremd“.
Bij hoge snelheden en ingeschakelde ruitenwissers worden de remblokken kort tegen de remschijven gehouden. Dit gebeurt - voor de bestuurder ongemerkt - met regelmatige tussenpozen en zorgt voor een beter reactiegedrag van de remmen bij nat wegdek.
Ook als u op met zout bestrooide wegen rijdt, kan de volledige remwerking vertraagd in werking treden, indien u langere tijd niet hebt geremd. De zoutlaag op de remschijven en remblokken moet bij het remmen eerst worden afgeslepen.
Corrosie
Corrosie op de remschijven en verontreiniging van de remblokken worden bevorderd, als de wagen lang stilstaat, weinig kilometers rijdt en als er weinig prestaties van de wagen worden gevraagd.
Bij een gering gebruik van het remsysteem alsmede bij roestaanslag wordt geadviseerd om bij een hogere snelheid verschillende keren stevig te remmen, opdat de remschijven en remblokken worden gereinigd ATTENTIE!.
Storingen in het remsysteem
Merkt u dat de vrije slag van het rempedaal plotseling groter wordt, dan kan een remcircuit van het 2-kringsremsysteem zijn uitgevallen. Onmiddellijk naar de dichtstbijzijnde (Audi-)specialist rijden om de schade te laten verhelpen. Op weg daarheen met gereduceerde snelheid rijden en rekening houden met langere remwegen en hogere pedaalkrachten.
Laag remvloeistofpeil
Bij een te laag remvloeistofpeil kunnen er storingen in het remsysteem voorkomen. Het remvloeistofpeil wordt elektronisch gecontroleerd.
Rembekrachtiger
De rembekrachtiger versterkt de druk die u met het rempedaal bewerkstelligt. De rembekrachtiger werkt alleen bij draaiende motor resp. ingeschakeld contact (plug-inhybrideaandrijving*).
ATTENTIE!
  • Alleen remmen met het doel het remsysteem te reinigen, als de wegomstandigheden dit toelaten. Andere verkeersdeelnemers mogen niet in gevaar worden gebracht – gevaar voor ongelukken.
  • De wagen nooit met afgezette motor laten rollen - gevaar voor ongevallen.
Voorzichtig!
  • Nooit de rem laten „aanlopen“ door het pedaal licht in te drukken, als u niet werkelijk hoeft te remmen. Dit leidt tot oververhitting van de remmen en daarmee tot een langere remweg en grotere slijtage.
  • Voordat u een langer traject met sterke afdalingen gaat rijden, de snelheid verlagen en in een lagere versnelling schakelen. Hierdoor de remwerking van de motor benutten en de remmen ontlasten. Moet u bijremmen, dit dan niet voortdurend doen, maar in intervallen.
Aanwijzing
  • Als de rembekrachtiger niet werkt, moet u het rempedaal beduidend harder intrappen dan normaal.
  • Als u naderhand een frontspoiler of grote wieldoppen of iets dergelijks wilt laten inbouwen, moet u nagaan of de luchttoevoer bij de voorwielen niet wordt verminderd, anders zou het remsysteem te heet kunnen worden.

Alle afbeeldingen, logo's en teksten zijn eigendom van Audi ©. Deze website heeft geen relatie met het bedrijf Volkswagen - Audi Spanje of een van haar dochterondernemingen ter wereld. Meer informatie.