Audi A5/S5   Bediening   Openen en sluiten  Centrale vergrendeling
-A- Sleutel met radiografische afstandsbediening met geïntegreerde noodsleutel
Met de sleutel met radiografische afstandsbediening kunt u uw wagen vergrendelen en ontgrendelen en de motor starten. In de sleutel met radiografische afstandsbediening is een noodsleutel geïntegreerd Link.
-B- Reservesleutel
De sleutel is niet voor voortdurend gebruik bedoeld. Deze alleen in noodgevallen gebruiken, bv. als reservesleutel Link. Bewaar de reservesleutel zorgvuldig en hang hem niet aan de sleutelbos.
Sleutel vervangen
Als u een sleutel verliest, wendt u zich dan tot een Audi-specialist. Laat de werking van deze sleutel blokkeren. Hiervoor alle sleutels meenemen. Het verlies van een sleutel bij uw verzekering melden.
Sleutelaantal
Het aantal aan uw wagen ingeleerde sleutels kunt u opvragen Link. Zo kunt u waarborgen dat u bij het kopen van een gebruikte wagen alle sleutels krijgt.
Wegrijblokkering
De wegrijblokkering helpt gebruik van uw wagen door onbevoegden voorkomen. Indien een niet-geautoriseerde contactsleutel wordt gebruikt, kan de wagen niet worden gestart. De wagen kan in sommige gevallen ook niet worden gestart wanneer er zich aan de sleutelbos een andere radiografische zender bevindt, bijvoorbeeld een contactsleutel van een andere wagen of een transponder.
Gegevens op de sleutel met radiografische afstandsbediening
Tijdens het rijden worden voortdurend service- en onderhoudsrelevante gegevens op de sleutel met radiografische afstandsbediening opgeslagen. Uw Audi serviceadviseur kan deze gegevens afvragen en u over de noodzakelijke werkzaamheden aan uw wagen informeren. Dit geldt ook voor wagens met comfortsleutel*.
Persoonlijke comfortinstellingen
Als twee personen een wagen gebruiken, is het aan te bevelen dat iedere persoon altijd een „eigen“ sleutel gebruikt. Bij het uitschakelen van het contact resp. het vergrendelen van de wagen worden persoonlijke comfortinstellingen van de volgende systemen automatisch opgeslagen en aan de sleutel toegekend:
  • Airconditioning
  • Centrale vergrendeling
  • Ruiten
  • Geheugenfunctie*
  • Parkeerhulp*
  • Audi adaptive cruise control*
  • Audi active lane assist* en Audi side assist*
  • Audi drive select*
De opgeslagen instellingen worden bij het ontgrendelen van de wagen, het openen van de portieren of het inschakelen van het contact automatisch geactiveerd.
ATTENTIE!
  • Als u de wagen - al is het slechts tijdelijk - verlaat, in elk geval de sleutel uit het contact trekken. Dit geldt in het bijzonder, als kinderen in de wagen blijven. De kinderen zouden anders de motor kunnen starten of elektrische uitrustingen (bv. elektrische ruitbediening) kunnen bedienen - gevaar voor ongevallen!
  • Sleutel pas uit het contact trekken, als de wagen tot stilstand is gekomen! Het stuurslot zou anders plotseling kunnen vergrendelen - gevaar voor ongevallen!
Aanwijzing
De werking van de sleutel met radiografische afstandsbediening kan door in de buurt van de wagen aanwezige zenders die in hetzelfde frequentiebereik werken (bv. mobiele telefoon, televisiezender) tijdelijk worden beïnvloed.

Alle afbeeldingen, logo's en teksten zijn eigendom van Audi ©. Deze website heeft geen relatie met het bedrijf Volkswagen - Audi Spanje of een van haar dochterondernemingen ter wereld. Meer informatie.