Audi A5/S5   Bediening   Openen en sluiten  Centrale vergrendeling
Geldt voor wagens: met comfortsleutel
De portieren en de achterklep kunnen zonder bediening van de sleutel met radiografische afstandsbediening worden ont- en vergrendeld.
Wagen ontgrendelen
Portiergreep vastpakken. Het portier wordt automatisch ontgrendeld.
Aan de portiergreep trekken om het portier te openen.
Wagen vergrendelen
De keuzehendel in stand P zetten (automatische versnellingsbak), anders kan de wagen niet worden vergrendeld.
Om de wagen te vergrendelen, sluit u het portier en raakt u eenmaal de sensor op de portiergreep Afb. 1 aan ATTENTIE!. Hierbij de portiergreep niet vastpakken.
Binnen twee seconden een tweede keer de sensor op de portiergreep aanraken, om de wagen zonder activering van de inbraakbeveiliging* te vergrendelen.
De wagen kan via elk portier worden ont- en vergrendeld. De sleutel met radiografische afstandsbediening mag hierbij niet verder dan ca. 1,5 m van de portiergreep verwijderd zijn. Hierbij is het niet van belang of uw sleutel met radiografische afstandsbediening zich bijvoorbeeld in uw jaszak of in uw aktentas bevindt.
Als u bij het vergrendelen de portiergreep vasthoudt, kan dit de vergrendelingsfunctie belemmeren.
Het portier opnieuw openen is direct na de sluitprocedure korte tijd niet mogelijk. Hierdoor hebt u de mogelijkheid om de correcte vergrendeling van de portieren te controleren.
Of bij het ontgrendelen de hele wagen wordt ontgrendeld of slechts één van de portieren, is afhankelijk van de instellingen op de radio of in de MMI* Link.
ATTENTIE!
Bij van buitenaf vergrendelde wagen met ingeschakelde inbraakbeveiliging* mogen er geen personen - vooral geen kinderen - in de wagen achterblijven, omdat de portieren en ruiten van binnenuit niet meer kunnen worden geopend. Vergrendelde portieren maken het hulpverleners moeilijk om in geval van nood in de wagen te komen - levensgevaar!
Aanwijzing
Heeft uw wagen gedurende langere tijd stilgestaan, let op het volgende:
  • Om stroom te sparen worden de naderingssensoren na enkele dagen uitgeschakeld. U moet dan één keer aan de portiergreep trekken om de wagen te ontgrendelen en een tweede keer aan de portiergreep trekken om de wagen te openen.
  • Om ontlading van de accu te voorkomen en zo het startvermogen van uw wagen zo lang mogelijk te behouden, schakelt het energiemanagementsysteem niet-benodigde comfortfuncties een voor een uit. U kunt uw wagen dan mogelijk niet meer met deze comfortfunctie ontgrendelen.

Alle afbeeldingen, logo's en teksten zijn eigendom van Audi ©. Deze website heeft geen relatie met het bedrijf Volkswagen - Audi Spanje of een van haar dochterondernemingen ter wereld. Meer informatie.