Audi A5/S5   Bediening   Openen en sluiten  Centrale vergrendeling
Als de centrale vergrendeling uitvalt, moeten de portieren met de noodsleutel of de reservesleutel apart worden ont- en vergrendeld.
Bestuurdersportier ont- en vergrendelen met de noodsleutel
Noodsleutel verwijderen Link.
Om het bestuurdersportier te ontgrendelen, draait u de sleutel in ontgrendelingsstand -A- Afb. 1.
Om het bestuurdersportier te vergrendelen, brengt u de keuzehendel in stand P (automatische versnellingsbak) en draait u de sleutel eenmaal in vergrendelingsstand -B- ATTENTIE!.
Om de wagen te vergrendelen zonder de inbraakbeveiliging* in te schakelen, draait u de sleutel binnen 2 seconden een tweede keer in vergrendelingsstand -B-.
Om het alarmsysteem* uit te schakelen, moet u na het openen van het bestuurdersportier binnen 15 seconden het contact inschakelen. Anders wordt het alarm geactiveerd.
Bijrijdersportier/achterportieren* vergrendelen met de noodsleutel
De noodvergrendeling bevindt zich aan de kopse kant van het bijrijdersportier en de achterportieren. Deze is alleen bij geopend portier zichtbaar.
Noodsleutel verwijderen Link.
Afdekkap uit de opening trekken Afb. 2.
De sleutel in de gleuf in de binnenkant steken en tot tegen de aanslag naar rechts (rechterportier) resp. naar links (linkerportier*) draaien.
Nadat het bijrijdersportier en de achterportieren* zijn vergrendeld, kunnen deze niet meer van buitenaf worden geopend. Het portier kan van binnenuit worden geopend door aan de slotgreep te trekken. Als bij een achterportier* het kinderslot is ingeschakeld, moet u eerst van binnenuit aan de slotgreep trekken. Daarna kunt u het portier van buitenaf openen.
ATTENTIE!
Bij van buitenaf vergrendelde wagen met ingeschakelde inbraakbeveiliging* mogen er geen personen - vooral geen kinderen - in de wagen achterblijven, omdat de portieren en ruiten van binnenuit niet meer kunnen worden geopend. Vergrendelde portieren maken het hulpverleners moeilijk om in geval van nood in de wagen te komen - levensgevaar!
Aanwijzing
Als bij gewoon functionerende centrale vergrendeling met de sleutel wordt vergrendeld, is het alleen binnen de volgende 45 seconden mogelijk, alle portieren en de achterklep met de sleutel te ontgrendelen. Daarna wordt bij het ontgrendelen met de sleutel alleen het bestuurdersportier ontgrendeld.

Alle afbeeldingen, logo's en teksten zijn eigendom van Audi ©. Deze website heeft geen relatie met het bedrijf Volkswagen - Audi Spanje of een van haar dochterondernemingen ter wereld. Meer informatie.