Audi A5/S5   Bediening   Rijden  Elektronische parkeerrem
Voor het geval dat het gewone remsysteem is uitgevallen of geblokkeerd.
Om uw wagen in een noodsituatie met de parkeerrem af te remmen, trekt u aan de knop -A- Afb. 1 en houdt u deze aangetrokken.
Zodra u de knop -A- loslaat of meer gas geeft, wordt gestopt met remmen.
Als vanaf een snelheid van ca. 8 km/h de knop -A- wordt aangetrokken en vastgehouden, wordt de noodstopfunctie geactiveerd. Hierbij wordt de wagen door het activeren van de remhydraulica op alle vier de wielen afgeremd. De remkracht is vergelijkbaar met die van een 'gewone' noodstop! ATTENTIE!
Om te voorkomen dat de noodstopfunctie per ongeluk wordt geactiveerd, is bij het aantrekken van de knop -A- een akoestisch waarschuwingssignaal (zoemer) te horen. Zodra de knop -A- wordt losgelaten of meer gas wordt gegeven, wordt de noodstop onderbroken.
ATTENTIE!
De noodstopfunctie mag alleen in noodgevallen, als het rempedaal uitgevallen of geblokkeerd is, worden geactiveerd. Bij een noodstop met de parkeerrem wordt uw wagen op dezelfde wijze geremd als bij een gewone noodstop. De fysieke grenzen kunnen ook door ESC en de daarin geïntegreerde componenten (ABS, ASR, EDS) niet worden geneutraliseerd. In bochten en op slecht wegdek of bij slecht weer kan een noodstop ertoe leiden dat de wagen uitbreekt of in een slip raakt - gevaar voor ongevallen!

Alle afbeeldingen, logo's en teksten zijn eigendom van Audi ┬ę. Deze website heeft geen relatie met het bedrijf Volkswagen - Audi Spanje of een van haar dochterondernemingen ter wereld. Meer informatie.