Audi Q7 Starten en rijde... Openen en sluite... Centrale vergre...
Afbeelding 21Set sleutels van uw wagen
Afbeelding 21Set sleutels van uw wagen
-A- Sleutel met radiografische afstandsbediening met geïntegreerde noodsleutel
Met de sleutel met radiografische afstandsbediening kunt u uw wagen vergrendelen en ontgrendelen. In de sleutel met radiografische afstandsbediening is een noodsleutel geïntegreerd link.
-B- Sleutelhanger met wagencode
Geldt voor wagens met Audi connect wagenbediening*: de sleutelhanger openen en de wagencode vrijkrassen. Met deze wagencode schakelt u de Audi connect wagenbedieningsdiensten* van uw wagen vrij. Meer informatie vindt u op link.
Sleutel vervangen
Als u een sleutel verliest, wendt u zich dan tot een Audi-specialist. Laat de werking van deze sleutel blokkeren. Hiervoor alle sleutels meenemen. Het verlies van een sleutel bij uw verzekering melden.
Aantal sleutels
Het aantal op uw wagen ingeleerde sleutels kunt u opvragen in het infotainment. Hiervoor de toets MENU > Wagen > linkerkeuzetoets > Service & controle > Wageninformatie kiezen. Zo kunt u nagaan, of u bij de aankoop van een gebruikte wagen alle sleutels krijgt.
Elektronische wegrijblokkering
De wegrijblokkering helpt gebruik van uw wagen door onbevoegden voorkomen.
De wagen kan mogelijk niet worden gestart als er een sleutel van een ander wagenmerk aan de sleutelbos zit.
Gegevens op de sleutel met radiografische afstandsbediening
Tijdens het rijden worden voortdurend service- en onderhoudsrelevante gegevens op de sleutel met radiografische afstandsbediening opgeslagen. Uw Audi serviceadviseur kan deze gegevens afvragen en u over de noodzakelijke werkzaamheden aan uw wagen informeren. Dit geldt ook voor wagens met comfortsleutel*.
Persoonlijke comfortinstellingen
Als twee personen een wagen gebruiken, is het aan te bevelen dat iedere persoon altijd een "eigen" sleutel gebruikt. Bij het uitschakelen van het contact resp. het vergrendelen van de wagen worden persoonlijke comfortinstellingen van de volgende systemen automatisch opgeslagen en aan de sleutel met radiografische afstandsbediening toegekend:
 • Airconditioning
 • Centrale vergrendeling
 • Ruiten
 • Ambianceverlichting*
 • Geheugenfunctie*
 • Parkeerhulp*
 • Adaptive cruise control*
 • Active lane assist*
 • Side assist*
 • Nachtzichtassistent*
 • Stuurwielverwarming*
De opgeslagen instellingen worden bij het ontgrendelen van de wagen, het openen van de portieren of het inschakelen van het contact automatisch geactiveerd.
ATTENTIE
Als u de wagen - al is het slechts tijdelijk - verlaat, altijd de sleutel meenemen. Dit geldt in het bijzonder, als kinderen in de wagen blijven. De kinderen zouden anders de motor kunnen starten of elektrische uitrustingen (bv. elektrische ruitbediening) kunnen bedienen - gevaar voor ongevallen!
Let op
De werking van de sleutel met radiografische afstandsbediening kan door in de buurt van de wagen aanwezige zenders die in hetzelfde frequentiebereik werken (bv. mobiele telefoon, televisiezender) tijdelijk worden beïnvloed. Altijd controleren of uw wagen afgesloten is!

Alle afbeeldingen, logo's en teksten zijn eigendom van Audi ©. Deze website heeft geen relatie met het bedrijf Volkswagen - Audi Spanje of een van haar dochterondernemingen ter wereld. Meer informatie.