Audi Q7 Start och körnin... Öppna och stänga Centrallås
Bild 21 Nyckelsatsen till din bil
Bild 21 Nyckelsatsen till din bil
-A- Fjärrmanövreringsnyckel med integrerad reservnyckel
Med fjärrnyckeln kan du låsa och låsa upp bilen. En reservnyckel är integrerad i fjärrmanövreringsnyckeln länk.
-B- Nyckelring med bilkod
Gäller för bilar med Audi connect fordonsstyrning*: Öppna nyckelringen och skrapa fram bilkoden. Med denna bilkod aktiverar du Audi connect fordonsstyrningstjänsterna* för din bil. Ytterligare information hittar du på sidan länk.
Ersättning av nyckel
Vänd dig till en Audi-verkstad om du har förlorat en nyckel. Låt spärra denna nyckel. Du måste då ta med dig alla nycklarna. Dessutom bör du anmäla till ditt försäkringsbolag att du har förlorat en nyckel.
Antal nycklar
I Infotainment kan du se hur många nycklar som har anpassats till din bil. Välj knappen MENU (Meny) > Fahrzeug (Bilen) > vänster styrknapp > Service & Kontrolle (Service och kontroll) > Fahrzeuginformationen (Bilinformation). På så sätt kan du försäkra dig om att du har fått alla nycklar vid köp av en begagnad bil.
Automatiskt stöldskydd
Det automatiska stöldskyddet hindrar obehöriga från att starta bilen.
Om det sitter en tändningsnyckel från ett annat bilmärke på nyckelknippan kan det under vissa omständigheter hända att det inte går att starta bilen.
Information i fjärrmanövreringsnyckeln
Under körning lagrar fjärrnyckeln kontinuerligt data av betydelse för bilens service och underhåll. Din Audi-servicerådgivare kan avläsa denna information och upplysa dig om nödvändiga arbeten för din bil. Detta gäller även för bilar med komfortnyckel*.
Personliga komfortinställningar
Om bilen används av två personer, rekommenderar vi att varje person alltid använder "sin" fjärrmanövreringsnyckel. När tändningen slås av respektive när bilen låses lagras automatiskt de personliga komfortinställningarna för följande system och samordnas med fjärrmanövreringsnyckeln:
 • Klimatanläggning
 • Centrallås
 • Fönster
 • orienteringsljus*
 • Memoryfunktion*
 • Parkeringshjälp*
 • Adaptive cruise control*
 • Active lane assist*
 • Side assist*
 • Nattsiktsassistent*
 • Rattvärme*
De lagrade inställningarna hämtas fram automatiskt när bilen låses upp, dörrarna öppnas eller när tändningen slås på.
VARNING
Ta alltid med nyckeln när du lämnar bilen – även bara för ett kort ögonblick. Speciellt viktigt är detta om barn lämnas ensamma i bilen. Barnen kan annars råka starta motorn eller någon elektrisk utrustning (till exempel elfönsterhissar) – olycksrisk!
Observera
Fjärrmanövreringsnyckelns funktion kan påverkas av andra sändare (till exempel mobiltelefoner, TV-sändare) i bilens närhet som arbetar på samma frekvensband som fjärrmanövreringen. Kontrollera alltid om bilen är stängd!